Skip to main content

Ron en Gouden Wind

Ik ben Ron. Gouden Wind is mijn spirituele naam die ik in 2019 tijdens een groepsreis naar ‘De Heilige Vallei van de Inca’s’ in Peru heb mogen ontvangen van onze paqo sjamaan.

Het proces om de krachtige healer te worden die ik nu ben is een voortdurend proces van een aantal jaar. De rust, warmte en inzicht zijn kenmerkend voor mijn karakter.

Jaren geleden heb ik zelf mijn eerste energetisch healing ontvangen via handoplegging. Na die eerste healing volgden er natuurlijk meer.

Door die healingen werden allerlei blokkades energetisch opgeruimd en ik zakte meer en meer van uit de meningen, oordelen en verhalen die in m’n ‘hoofd’ zaten naar de oordeelloosheid en vrede in mijn ‘hart.

Gaandeweg dat groei- en herstelproces werd me steeds meer duidelijk dat we in de Westerse Wereld vaak totaal niet in harmonie zijn met ons zelf. Alles willen we met het ‘hoofd’ beredeneren en controleren.

In veel andere culturen is veel meer aandacht voor de unieke talenten van het individu en is het leven veel meer van uit het hart.

 

 

Het vervolg

Steeds meer realiseerde ik me dat ik echt iets te vertellen heb en dat de verandering in mij zelf zat. Luisterend naar de wind ging ik daarna zelf ook healingen geven aan vrienden die als fijn, liefdevol en krachtig werden ervaren.

Later kwam ik steeds meer in aanraking met het sjamanisme en de oude wijsheden van de inheemse volkeren. Zo ontdekte ik ook de magie van drumcirkels. De sjamanendrum is één van de oudste en meest krachtige healing instrumenten. De geschiedenis van de drum is er al zolang de mensheid bestaat.

Gevoelsmatig werd ik steeds meer aangetrokken werd door het Inca-sjamanisme en heb daarna ook meerdere inwijdingen ontvangen uit de Inca-traditie waarin steeds sterker de oude wijsheid uit de Andes geïntegreerd werd.

Ook in de reguliere zorg heb ik veel trainingen gevolgd en uiteindelijk ook mijn certificaat als ‘ervaringsdeskundige’ gehaald.

Peru

In april 2019 bezocht ik met een groepsreis de Heilige Vallei van de Inca’s. De ont-moeting met de magische archeologische ruïnes van de Inca’s, de Apu’s (in de Inca-mythologie is Apu de naam die werd gegeven aan machtige berggeesten) en de soms mythische verhalen verwarmden mijn hart.

Mijn hart volgend heb ik terug in Nederland dan ook gelijk mijn huis verkocht, mijn baan opgezegd en ben terug gevlogen.
Achteraf werd het een verblijf van 4 maanden. Het waren 4 prachtige maanden waar ik de cultuur nog beter leerde kennen maar samen met de lokale bevolking ook veel heilige krachtplaatsen heb gezien en gevoeld die bij de meeste toeristen vrij onbekend zijn. Dat avontuur is niet in woorden uit te drukken. Zo ontzettend veel heb ik gezien en vooral gevoeld.

Vol-uit het leven be-leven vanuit mijn hart en niet meer alles ‘beredenen’ van uit de mind voelde ik steeds meer de roep van de healer die op stond.
En uiteindelijk werd ‘Gouden Wind’ dus ook mijn praktijknaam.

Ervaring

Uit ervaring tijdens vele settingen in verschillende groepen en door mijn werkzaamheden in het verleden als ‘ervaringsdeskundige’ weet ik dat het een kwaliteit van mij is om mensen in hun kracht te zetten en energetisch te helen.
Mensen om me heen omschrijven me dan ook als een ‘goede healer’ en ‘warme persoonlijkheid’.  Intuïtief ben ik erg sterk, heb een groot inlevingsvermogen, kan goed luisteren naar mensen, voel wat ze nodig hebben en kan ze daar op coachen.

Ik kijk uit naar de ont-moeting en kijk er naar uit om mijn eigen ervaring, wijsheid en talenten in te zetten om anderen ook weer meer in hun kracht en te helpen hun potentieel te helpen benutten.

Urpichay Sonqoy
Wat letterlijk vertaald uit het Quecha (de taal van de Inca’s) iets betekend als ‘met dankbaarheid geef ik je een duif uit mijn hart’.