Healing

‘Healing’ betekent in het Nederlands ‘genezing’ of ‘heel worden’ en is niet meer dan de overdracht van universele energie. Energetische healing is een holistische methode die het energiesysteem van het lichaam activeert om blokkades te verwijderen en is eigenlijk een ander woord voor magnetiseren of handoplegging.

Het proces

Tijdens een individuele sessie is er meestal eerst ruimte om te vertellen wat de reden is van je komst, vragen te stellen die je nog hebt en kan ik je misschien wat tips of aanwijzingen te geven waarmee je zelf al een verschil kunt maken. De healing zelf zal rustig liggend op een behandeltafel zijn en ik zal je vragen om je ogen te sluiten om je zo goed mogelijk te ontspannen.

Rust

Het komt er op neer dat een energetische healing het helingsproces bevordert door blokkades in ons lichaam op te ruimen. En de energie te herstellen zodat het vrij kan stromen en ‘ruimte’ geeft.
Het kan helpen om weer rust te krijgen en meer in harmonie te komen met ons zelf. Even weer uit de drukte van ‘het hoofd’ naar ‘het hart’.

Het hoofd heeft immers altijd een mening, een oordeel, een verhaal, maakt zich zorgen om dingen die vaak totaal niet relevant zijn. In het hart is stilte en vrede. Het hart kent geen dualiteit.

Zweverig

Soms word er in de Westerse Wereld nog wat zweverig tegen healing aangekeken, maar eigenlijk kennen we het allemaal. Stel dat je kind valt en een pijnlijke knie heeft. Elke ouder legt dan met veel liefde eerst even zijn of haar handen op de pijnlijke plek.

Intuïtieve healing

Vanuit mijn intuïtie inspringend op wat zich bij jou aan dient in het moment geef ik helende energie door en help je om oude ballast los te laten. Tijdens een healing kan ik meerdere technieken inzetten zoals sjamanistische technieken. Als ik dat op dat moment voel kan ik ook 1 van mijn sjamanendrums of andere oer-oude intstrumenten inzetten.

‘The wounded healer knows your pain, because he has been there’

De ervaring leert dat als ik aan de slag ga je al snel zult merken dat er iets bijzonders gebeurt in je energieveld. Mijn handen werken helend. En verder ben ik empatisch, liefdevol en duidelijk.

Na afloop en je met een glaasje water rustig bij bent gekomen zal ik je vragen om de ruimte zo snel mogelijk te verlaten. Dit om in je eigen energieveld te blijven.

Om de integratie verder te ondersteunen is het verder goed om voldoende water te drinken en even te bewegen. En even wandelen in de natuur, met je blote voeten op het gras, een warme douche of bad, of een andere manier om even dicht bij jezelf te zijn is altijd fijn.

Soms kan het zijn dat je het gevoel hebt dat er iets in je is aangeraakt, maar dat het nog niet helemaal helder is geworden wat. Probeer dan niet om te willen begrijpen wat er precies is veranderd of gebeurd. Daarmee ga je juist weer terug in het hoofd en ‘denken’. En een energetische healing valt niet in te kaderen in woorden.


I am not what happened to me, I am what I choose to become.

~ Carl Gustav Jung

Prijs:
De investering in je zelf voor een healingsessie + evt coaching bedraagt 75 euro
per sessie van zo’n 1,5 uur  (kan uitlopen als de sessie daar om vraagt)

Plan een afspraak