Drumcirkels

Eens per maand willen we op mooie locaties een drumcirkel organiseren. De sjamanendrum is één van de oudste en meest krachtige healing instrumenten. De geschiedenis van de drum is er al zolang de mensheid bestaat.

In de zomermaanden zullen we in de buitenlucht drummen op een mooie boerderij in Wassenaar. Hier zullen we ook de paarden bij betrekken.
In de koudere maanden zullen we tijdelijk binnen drummen in een fijne, sfeervolle locatie in Leiden.

Groepsritueel

De drum is het oudste instrument ter wereld en dateert al van duizenden jaren geleden. Het ritme van de drum brengt ons weer in het NU en in een diepere laag van ons bewustzijn.

Een sjamanistische drumcirkel is telkens weer een mooi groepsritueel waarin we met onze drums en eventueel andere oer-instrumenten als ratels, kloppers, rainstick, ocean drums of fluit een mooi, vredig, liefdevol en krachtig energieveld creëren.

De vier windrichtingen

We starten de cirkels altijd door ons te verbinden met de spirits van de 4 windrichtingen, Vader Zon, Grootmoeder Maan en natuurlijk Moeder Aarde. En we nodigen natuurlijk de spirits van onze drums uit.

Drummen met intenties

Tijdens een drumcirkel worden er verschillende rondes gespeeld. Elke ronde heeft zijn eigen energie en zijn eigen ritme.
We drummen elke ronde met een bepaalde intentie.

Wie wil kan zelf ook een intentie neer zetten voor bijvoorbeeld heling, verbinding, voor Pacha Mama of voor bijvoorbeeld een naaste die het even nodig heeft. Deze intenties nemen we mee in de cirkel.

De drum

De drum produceert een diepe lage trilling die ons lichaam goed kan opnemen. En elke drum en elke huid is weer anders en heeft een andere energie.
Door je te verbinden met je eigen oer-ritme en het ritme van de andere aanwezige drums kom je in een soort ontspannen trance waarin mooie innerlijke transformatieprocessen kunnen plaats vinden of iets los gelaten kan worden.
Drummen in een cirkel is een heel fijn, ontspannend ritueel en geeft heling en vooral ook kan het een magische ervaring zijn. Omdat we spelen met het hart en het ritme van onszelf en Moeder Aarde is een drumcirkel voor iedereen toegankelijk en voor iedereen, je hoeft ook geen ritmegevoel te hebben of expert te zijn om mee te kunnen doen.
Laat je leiden door je hart, laat het oer-ritme van je lichaam vrij en voel hoe je weer thuis komt in jezelf en in het NU.

“A drum is a voice, alive and feeling as with any voice. When it speaks then we must listen and honour the message with our best and noblest selves, for it is a voice with great power and it is a voice that is a gift to us from a greater being. If we do this, then our lives will be full and happy”

~ Louis W. Ballard, Quapaw-Cherokee

Komende data 2022:
Zaterdagavond 10 december 2022

Inloop vanaf 18.45 uur zodat we om 19.00 uur kunnen beginnen.

Data 2023:
Zaterdag 14 januari 2023
Zaterdag 11 februari
Zaterdag 11 maart
Zaterdag 8 april

In verband met de beschikbaarheid van de ruimte starten we dan om 19.30 uur.
Inloop vanaf 19.15 uur

Locatie:  De Lindewei
Jacob Catslaan 12, 2332 AW, Leiden

Parkeren in de wijk is gratis op zaterdag en zondag.
De Lindewei bevind zich op 15 minuten lopen vanaf Leiden CS.

Deelname: 15 euro
Voor 5 euro meerprijs is een beperkt aantal leendrums beschikbaar.
Geef dit aan bij je aanmelding als je hier gebruik van wenst te maken.

 


Aho Mitákuye Oyásin.

Ronwww.goudenwind.nl
Marjokewww.verbindjemetjewarenatuur.nl

Plan een afspraak