Wandelen is gezond

Het is al langer bekend dat wandelen gezond is. We zijn creatiever en meer open minded als we in contact staan met de natuur. Bovendien is wandelen door zijn laagdrempelige karakter ook voor ouderen een belangrijke activiteit om te blijven bewegen. En wat is nu mooier dan een wandeling terwijl je de geur inademt van planten, bloemen en het seizoen.

Natuurlijke boost

Je gezondheid krijgt een boost van natuurgeluiden. Wie omgeven is door natuurlijke geluiden heeft een betere gezondheid dan wie zich vaak in lawaai bevindt. Vooral het geluid van water heeft een gunstig effect op onze fysieke en mentale gezondheid, gevolgd door vogels die vrolijk tsjilpen en een combinatie van beiden. Dat bewijst een studie, gepubliceerd in het vakblad Proceedings of the National Academy of Sciences.

Maar de natuur is meer

Als je goed naar de natuur kijkt kom je tot allerlei verrassende ontdekkingen. Beelden uit de natuur dragen bij aan allerlei innerlijke processen en heling. In het contact met bomen, planten, stenen of dieren, het water, de lucht of het landschap ontmoet je de wijsheid van Moeder Aarde. Wandelen in de rust nodigt je als vanzelf uit tot loslaten en verbinding maken met je-zelf.
Bij Gouden Wind kun je dan ook terecht voor allerlei natuurinspiratiewandelingen.
Of het nu alleen is of met een groep. Zit je met een dilemma, een keuze die je maar niet kunt maken of iets wat niet stroomt in je leven? Neem deze vraag mee in onze wandeling en laat de natuur je inspireren en / of opheldering geven.

“Je hebt twee opdrachten in het leven: je werkelijkheid creëren en jezelf creëren.”

~ (uit Olga Kharitidi: Het pad naar de sjamaan)

Stiltewandeling

Ook is het mogelijk een stiltewandeling te organiseren. Het enige wat we nodig hebben is een rustig plekje in de natuur. Dit kan bijvoorbeeld een stuk bos, een park of een nabijgelegen weiland zijn. Daar dan gaan we heel bewust langzamer lopen en onze pas vertragen.
We halen rustiger adem en laten de omgeving op ons inwerken. Al onze zintuigen gebruikend.
Je kan zelfs je huid gebruiken door met blote voeten op het gras te gaan staan.
Zo maken we ons hoofd leeg komen we los van de stress van het dagelijkse leven. En komen we terug in een autonome balans van voelen, ontspannen, helen of inzicht verwerven.

Data Voorjaarscirkel

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden: info@goudenwind.nl

Investering:

15 euro p.p. per wandeling van 1,5-2 uur

Plan een afspraak